Треньорът на Барселона Шави Ернандес коментира предстоящия двубой с Жирона. Мениджърът на каталунците заяви, че това е добър шанс за тима му да дръпне с още по-голяма преднина на върха в Ла Лига. Шави обаче не смята титлата за спечелена.

"Искаме да бъдем шампиони и загубата на Реал Мадрид ни дава голяма преднина. Мачът с Жирона ще бъде сложен и със сигурност ще ни е трудно, но ще останем мотивирани. Анализирахме поражението от Реал Мадрид и причините за него. Става въпрос за наши грешки, най-вече през първото полувреме. Не можеш да прощаваш толкова много. Реал Мадрид е отборът, който те наказва най-скъпо, когато му прощаваш", сподели той на пресконференция. 

Gulliver/GettyImages
95 снимки

"Сега сме концентрирани върху Ла Лига, която е нашият приоритет, откакто отпаднахме от Шампионската лига. За мен това е най-справедливият турнир. Не си търсим оправдания с отсъствията, които очевидно си личат. Трябва да станем по-зрели. Когато играем с Реал Мадрид, необходимо е да бъдем по-убедителни и да не допускаме грешки, които те убиват психически. Израстваме като отбор и се състезаваме доста добре. В големите мачове обаче ни липсва тази зрялост и работим върху това", допълни Шави.

"Не бива да правим равносметка преди да сме станали шампиони.Утрешният мач е много важен. Играем вкъщи, трябва да си възвърнем доброто усещане и да бъдем по-ефективни и убедителни. Какво му липсва на отбора? Повече време. Ако досега не бяхме спечелили трофеи, нямаше да го кажа. Спечелихме Суперкупата, вървим добре в първенството и достигнахме полуфиналите за Купата. Ние сме млад тим и е въпрос на време и зрялост. Това ще ни послужи, за да се състезаваме по-добре. Не бива да допускаме грешки и трябва да се възползваме от подходящите моменти в мачовете както направиха Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид срещу нас, например. Не приемаме титлата за спечелена, тъй като трябва да съберем още 16 точки. Тепърва трябва да я спечелим. Утре е много добър тест за нас след случилото се онзи ден, за да се реваншираме и да вземем много важни три точки”, добави още наставникът на каталунците.