Наставникът на Барселона Шави Ернандес коментира измъчения успех на неговия отбор с 1:0 над Валенсия в среща от Ла Лига. Каталунците поведоха рано в двубоя, после пропуснаха наказателен удар и удариха греда, след което изведнъж се оказаха с човек по-малко за последния половин час.

В края дори те имаха шанс, че съдията не отсъди дузпа в полза на съперника. Самият специалист не беше на пейката, а горе на трибуните, защото беше наказан за пет жълти картона.

“Страдахме много. Имахме доста шансове за второ попадение, но както се случи много други пъти вече, не успяхме да си решим срещата. Трябва да поправим това, трябва да се научим да решаваме всичко”, заяви наставникът на “лос кулес”.

“Срамота, защото можехме доста по-рано да си подсигурим победата. А и след червения картон още повече страдахме”, добави Чави.

При дузпата за Барса се стигна до спор между Феран Торес и Ансу Фати за това кой трябва да изпълни. В крайна сметка това стори Торес, но пък не уцели вратата.

“Има си предварително определен ред на изпълнителите и според него Феран беше №1 - поясни треньорът. - По това време и Кесие вече беше на терена, а и той е добър дузпаджия. Но пък е хубаво, когато даден играч прояви желание да шутира, защото показва, че той е амбициозен.”

“Повече вече никога няма да протестирам, защото гледане на мача от трибуните ме напрегна много. Да не мога да комуникирам с играчите си… “, завърши Шави.