Легендата на Барселона Шави Ернандес нажежи страстите преди задаващото се Ел Класико, като заяви, че изобщо не може да съществува сравнение между Лионел Меси и асът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

Марадона: Роналдо да е най-добрият? Не се бъзикайте

Само преди дни португалецът настигна аржентинеца по брой спечелени „Златни топки” и сега двамата имат по 5 на сметката си. 32-годишният Роналдо не спря дотук и в типичен стил показа доста висока самооценка, определяйки се като най-добрия играч в историята. „Няма футболист, който да прави нещата, които аз умея. На света няма друг играч по-завършен от мен”, коментира победителят пред „Франс футбол”.

FourFourTwo обяви Меси за най-добрия актуален футболист

Шави, който игра редом с Меси цели 11 години на „Камп Ноу”, обаче има съвсем различна гледна точка. „Меси прави много повече на терена в сравнение с Кристиано. Меси е просто най-добрият”, коментира бившият полузащитник.

„Ако Кристиано се счита за най-добрия в историята, това си е негова работа, но за тези от нас, които са виждали как тренира меси, изобщо не остава място за сравнение. Меси е най-силният в историята и не мога да погледна нещата по друг начин.”

Когато за последно №1 във футбола бе друг, а не Меси или Роналдо

Дотук през сезона 30-годишният аржентинец има 18 гола в 24 мача, докато Роналдо е с 16 попадения в 21 мача. Първото Ел Класико през кампания 2017/2018 ще се играе на 23 декември.