Отборът на Барселона няма право на повече грешки в първенството, ако иска да защити титлата си в Испания, каза треньорът Шави Ернандес в петък, преди гостуването на тима на Селта във Виго.

Каталунците се отдалечиха много от големия си съперник Реал Мадрид, както и от сензацията Жирона, след като направиха домакинско равенство с Гранада (3:3). Барса е на 10 точки зад Реал Мадрид и на 5 зад втория Жирона в подреждането.

"Отборът е единен и тренира здраво. Не можем да си позволим повече залитания. Оптимист съм. Подобряваме се в защита. Това са три много важни точки, които могат да ни помогнат да подобрим положението си", каза Шави на пресконференцията си.

"Не мислим за Наполи все още. Концентрирани сме и в двата турнира", каза още треньорът заради предстоящия сблъсък в Шампионската лига следващата седмица.

"Все още можем да завършим добре сезона. Всичко зависи от това как ще реагираме в следващите няколко мача. Обичам Барса и ще дам всичко каквото мога през сезона, за да завършим на най-високото място", каза треньорът.

Запитан за интереса на Пари Сен Жермен към Гави, Шави каза, че младият халф е част от бъдещето на Барселона.