Треньорът на Барселона Шави Ернандес, който вече обяви, че ще напусне отбора след края на сезона, не изключи възможността да се върне един ден начело на тима. Той направи това на пресконференцията си преди мача с Осасуна.

"Не изключвам възможността да се върна в Барселона. Клубът ми се довери, когато имаше нужда. Мислех си това в началото на сезона", каза каталунският специалист.

"След решението ми е време да бъдем единни. Не е лесно и повече от всякога трябва да се обединим. Оценявам подкрепата за мен. Реакцията беше впечатляваща. Още не е свършил сезонът, ще се опитаме да се представим по най-добрия начин. Осасута е опасен съперник с директен футбол. Те са отбор, който има душа", каза още Шави.

"Имаме проблем с психиката. Трябва да атакуваме повече, да бъдем по-добре организирани. Психическият ни проблем идва от това, че във футболно отношение не стоим добре. Решението за мен го бях взел още преди месеци. Не се оценява добре работата ни. В момента се намираме в един от най-трудните моменти", казва той.

"Изненадах се от обажданията, съобщенията, думите на подкрепа, за мен е важно човешкото качество. Някои играчи ме разчувстваха. Искам тези месеци да са най-добрите, ще си оставим кожата", обеща треньорът.

"Ще променим резултатите. Пропуснахме много през сезона, но може да го направим добър. Изоставаме с 11 точки в Ла Лига, но искаме да играем в Шампионската лига, а има и още два трофея", каза още Шави.

"Винаги съм имал уважението и подкрепата на президента Лапорта. Благодаря му за възможността, за доверието. Не се оценява всичко, което правим", съжалява той.

"Жестоко и неприятно е да си треньор на Барселона. Това ми го казваха Пеп, Валверде, Луис Енрике… Имаме проблем по отношение на изискванията", откровен бе Шави.