Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори пред медиите след успеха Бетис в полуфиналите за Суперкупата на Испания. Срещата между двата тима се реши след изпълнение на дузпи, а каталунците ще спорят за трофея с Реал Мадрид. 

“Най-важното е, че сме на финала, което беше целта ни. Сега трябва добре да се подготвим за решаващия мач. Щастлив съм, че ще има Ел Класико. Това ще е фантастичен финал за целия футболен свят. Амбицирани сме да спечелим”, започна Шави.

 

“Двубоят срещу Бетис мина през няколко етапа. Ппрез първата половина доминирахме изцяло, но не вкарахме гол. Когато съперникът изравни, отново тръгнахме напред, а после Морон отбеляза изключително попадение. Сами си усложнихме живота. Не се защитавахме толкова добре, колкото срещу Атлетико”, добави настаникът.

“Трябва да сме по-зрели. Не убихме интригата с трети гол. След Мондиал 2022 това се случва постоянно и не знам на какво се дължи. Ще гледаме видео и ще коментираме. Имаме много млади футболисти, което явно оказва влияние. Но се борихме до самия край и ще играем във финала”.

“Възхитен съм от Тер Стеген. Той е като черешката на тортата, ключов играч. Винаги искам да се изправяме срещу най-добрите и да ги побеждаваме. А Реал със сигурност е сред най-добрите”, каза Шави.