Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че мислите му са изцяло насочени към съботния мач с Кадис и в момента не се занимава с предстоящия през следващата седмица двубой с Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Баварците нанесоха серия от загуби на каталунците в последните години, включително и разгромното 8:2 в четвъртфиналите на Шампионската лига през 2020 година, което прави предстоящия мач в Мюнхен особено вълнуващ. За Шави обаче в момента предстои само едно предизвикателство - мачът с Кадис, като бившият испански национал определи съперника като "опасен".

"Кадис е труден, корав и много добре дефанзивно организиран опонент. За нас последните четири мача с тях бяха много трудни и не успяхме да ги спечелим нито един от тях. Това е подходящ момент да вземем реванш от тях", каза Шави.

Въпросните четири мача завършиха с две победи за Кадис и две равенства, но сега тимът е последен в класирането на Ла Лига с четири загуби в четири мача. В същото време Барселона започна кампанията в испанското първенство с три победи и равенство.

"Кадис започна сезона без победа и това ги прави дори по-опасен противник. Очаквам те да бъдат агресивни. Гостуванията там винаги са трудни и подобни мачове могат да решат кой печели титлата. Миналата година те осигуриха оставането си в Ла Лига със силни игри у дома и съм сигурен, че ще играят много добре, дори и резултатите им сега да не показват това", заяви Шави.

"Всички в тима мислим само за този мач. Разбирам еуфорията у феновете от предстоящата среща с Байерн, но сезонът едва сега започва. Трябва да останем скромни, да играем за трите точки и да победим Кадис. Не мислим за мача с Байерн. Не ми е трудно да работя с този отбор на Барселона. Тук има някои много опитни играчи, някои млади момчета, но всички те са пределно мотивирани за успехи. Аз се нуждая от всеки един от тях", добави наставникът на Барселона.