Барселона вече е извън това издание на Шампионската лига, след като загуби три от петте си срещи в групата, а сблъсъкът срещу Виктория Пилзен във вторник е без значение. Шави вярва, че те не само са поставени във възможно най-лошата група, но също така са били затруднени от ненавременни контузии на ключови играчи и съмнителни съдийски решения.

Мениджърът на Барса обаче също така призна, че неговият отбор е далеч от завършен.

"Липсва ни зрялост. Имаме много млади хора и имаме най-лошата група в Шампионската лига от години. Добавете и контузии. Те не са оправдание, но това ни нарани. По отношение на миналия сезон имаме по-добър състав и дадохме по-добър имидж в Европа. Но не се справихме със задачата. Имахме възможност и тя ни убягна. Има детайли като съдийски решения и неблагоприятни ситуации, но трябва да си самокритичен. Ще седнем с президента и спортното ръководство и ще видим с кого можем да подпишем и не изключваме нищо", сподели Шави.

Барселона имаше пълно със събития лято, тъй като направи шест нови трансфера, като активира три икономически лоста, които събраха близо 600 милиона евро. Въпреки попълненията, те се върнаха в Лига Европа и Шави не изключи възможността за повече трансферна активност през януарския прозорец.