Бъдещето на капитана на Барселона Серхио Бускетс продължава преговорите за подновяването на договора си с каталунците. Очакваше се бившият испански национал да вземе окончателно решение през март, но не бе постигнат желания прогрес.

Бускетс остава ключов футболист в състава, воден от старши треньора Шави Ернандес, който настоява бранителят да остане и през следващия сезон.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Настоящият контракт на 34-годишния Серхио Бускетс изтича в края на настоящия сезон 2022/2023, като към него интерес има от американската Мейджър лийг сокър.

„Да видим как ще приключи сезонът. Серхио е много важен играч за нас и е пример като капитан за съотборниците си“, коментира Шави пред Goal.com.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Казах много много пъти, че искам да остане, но разбирам, че ако всичко премине по план, той може да напусне с нова титла на Испания в много добър момент. Трудно е, но ще настоявам да продължи“, каза още старши треньорът на Барселона.

Каталунският гранд е на границата да си осигури първа титла от 2019 година, като е възможно Серхио Бускетс да вземе финално решение за кариерата си на базата на плановете за състава за следващия сезон.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова