Треньорът на Барселона - Шави Ернандес смята, че победата с 1:0 над Реал Мадрид не е била оценена подобаващо. Тогава каталунците се наложиха като гости в първи мач от полуфиналите за Купата на Испания, но почти през цялото време се защитаваха и завършиха със само 36% владение на топката и едва три удара към вратата. Заради нетипично пасивния стил на Барса в тази среща Шави бе засипан с критики.
 
“Когато печелим с 1:0 на “Бернабеу”, обсъждат стила ни. Ако обаче беше обратното, щеше да е национален празник. Абсурдно е да смятате, че сме отишли там с идеята да се защитаваме. Просто Реал ни притисна, това е елементарното обяснение на нещата. Щастлив съм, че успяхме да спечелим, но бях по-радостен с победата ни във финала за Суперкупата, защото не става дума само за успех, а и за това да можеш да убедиш с играта си. Но нека да си кажем истината, че ни се натрупаха много двубои”, коментира треньорът.
 
Бившият испански национал отчете липсата на попадения от пряк свободни удари. 
 
“Всеки ден тренираме от различни позиции и днес например Ансу, Рафиня и Маркос Алонсо отбелязаха страхотни голове от фал. Трябва обаче да реализираме и когато съдията даде началния сигнал. Но скоро и това ще стане”, оптимист е Шави.