Наставникът на Барселона Шави Ернандес смята, че  победата с 4:2 над Атлетико Мадрид може да е повратна точка за неговия тим. Той похвали Дани Алвеш и Адама Траоре, като не пропусна да помоли феновете за повече подкрепа към Дембеле. 
„Това е повече от победа. Нуждаехме се всички от нея. Привържениците ни бяха на отлично ниво. Ние също се справихме доста добре и играхме с интензитет. Бяхме по-добри и това може да се окаже повратна точка за нас. И преди съм казвал, че имам добро усещане за отбора. Днешният триумф е много важен, също така и заради феновете, но бих искал те да подкрепят Усман Дембеле, както са го правили в миналото. Моля да спрат да го освиркват. Днес той не игра поради спортно-технически причини. Имах намерение да го пусна в игра, но заради изгонването и преднината ни реших да действам по различен начин.
 
Дано този успех да е повратна точка, но трябва да сме смирени и да продължим с работата. Беше ни трудно, но обърнахме двубоя. Изравнителният гол на Жорди Алба добре ни се отрази. Ние обаче трябва да бъдем смирени и да продължим с този стил на игра. Не бива да се възгордяваме. Защитавахме се добре, подкрепяхме се взаимно с човек по-малко на терена. Дани Алвеш допринесе много за превъзходството ни. 
Адама Траоре е много зрял играч. Той знае кога да пресира съперник, кога да подаде, взема качествени решения, а по отношение на физическата форма е просто звяр. Той е страхотна придобивка.
 
Симеоне търси нещо различно. Неговият стил е противоположен на нашия. Той разбира футбола по различен начин. Той е доволен, дори и неговият отбор да не атакува. Аз обаче страдам, когато моят тим не владее топката. Симеоне е голям съперник и настоящ шампион. Той е голям треньор и имам невероятно уважение към него. В сравнение с него аз съм новобранец“, коментира Шави след мача.