Легендата на Барселона Шави Ернандес за пореден път сподели, че голямата цел пред него е един ден да се завърне на „Камп Ноу” като треньор. Испанецът все пак призна, че би се радвал също да води „голям” клуб от Англия, като изрази своите предпочитания.

Той прекрати своята бляскава кариера през май тази година, като за последно игра в тима на Ал Садд, чийто мениджър е в момента.

 „Не го крия, моята цел е да се завърна в Европа, в Барса. Това е моето предизвикателство, но все още се уча в този проект, и разбира се, се наслаждавам. Моята идея е каквато беше и като футболист – да бъда в Барселона”, призна Шави, който има над 700 мача за каталунския гранд.

„Би било привилегия за мен да тренирам подобен тим, а най-голямата привилегия би била да водя именно Барселона. Това е моята цел, но от друга страна, кой не харесва Висшата лига? Футболната атмосфера, пълните стадиони, хората, които играят там казват, че Висшата лига е нещо невероятно. Ако трябва да избирам, то със сигурност бих избрал голям тим като Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал или Тотнъм”, допълни бившият полузащитник.