Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, е под сериозен натиск след тежката загуба от Реал Мадрид в неделя вечер във финала за Суперкупата на Испания. Не само, че каталунците бяха разгромени с 4:1 от „Лос Бланкос“, тяхното представяне подсказваше, че можеше да бъде много по-зле.

Ръководните фигури в лицето на спортния директор Деко и президента Жоан Лапорта продължават да го подкрепят, както правят вече около три месеца, но нови информации сочат, че  зад кулисите вече се спекулира за края на неговия престой на „Камп Ноу“. Без съмнение шефовете имат желание да задържат Шави до края на сезона, но се поражда чувството, че има реален риск от сериозен колапс този сезон.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

Шефът на спортния отдел Йоан Вехилс заяви пред Cadena SER в неделя вечерта, че ако Барселона загуби от Унионистас де Саламанка в четвъртък за Купата на Краля или бъде елиминиран от Шампионската лига от Наполи, тогава ситуацията ще стане „неустойчива“. Ако това се случи, планът е да бъде назначен треньорът на втория отбор Рафаел Маркес.

На следващия ден журналистът Адриа Албетс съобщи, че мачовете срещу Унионистас този четвъртък в Копа дел Рей и сблъсъкът в Ла Лига с Реал Бетис в неделя може да определят бъдещето на Шави. Ако нещата продължат по същия начин, тогава може наистинада има промяна на треньорския пост преди края на сезона.