Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес сподели, че е доволен от победата над Бетис с 4:2 и от представянето на тима. Каталунците стигнаха до трите точки на “Бенито Вийямарин” с хеттрик на Фермин Торес и попадение на Жоао Феликс.

“Играхме много добре. Контролирахме мача, в дълги периоди имахме изразена доминация. Всичко се усложни в ситуацията, в която Иняки Пеня и Аруахо не се разбраха. Имаше рикошет, а може би и нарушение срещу Педри”, коментира наставникът на Барса.

“Смутихме се след получения гол и домакините веднага отбелязаха втори. След това обаче отново заиграхме по-добре. Бяхме длъжни да решим всичко по-рано. Направихме важна крачка в правилната посока на стадион, на който до момента нито един отбор през сезона не беше побеждавал. Младите проявиха характер и именно това се иска от тях”, продължи Шави.

“Целият отбор се труди много, за да спечелим. Вкарахме четири гола, три от които бяха дело на Феран Торес. Допуснахме и грешки в защита, но като цяло играхме на ниво”, добави бившият испански национал.