Наставникът на Барселона Шави Ернандес подготвя отбора си за финала в турнира за Суперкупата на Испания. В неделя вечер каталунците излизат срещу големия си съперник Реал Мадрид в битка в Рияд. Точно преди година, във финала на същата надпревара, “блаугранас” се наложиха с 3:1 над “белите”. 

"Всички са мотивирани и развълнувани. Това е идеалният сценарий за един футболист - да играеш в “Ел Класико” във финал за Суперкупата. Трябва да се опитаме да повторим двубоя от миналата година, като е важно да наложим волята си и да доминираме във владението на топката. Трябва да сме честни и да признаем, че сме в малко по-добро физическо състояние от Мадрид, но това все пак е финал и шансовете са 50:50. Никога не можеш да предскажеш какво ще се случи. В моментна сме в идеална ситуация, защото си мечтаехме да сме на финал в края на първия полусезон", започна той.

"Иначе Педри е готов на 100%. Имам ясна идея как трябва да играем в това дерби. Но трябва и да запазим нашата идентичност без значение дали сме с трима или четирима нападатели, с четирима или шестима полузащитници. Идеята е в играта ни да бъде онази ДНК, която Йохан Кройф внедри в отбора преди 30 години. Ще следваме пътя от миналогодишния финал, оставайки верни на принципите на Кройф", добави специалистът.

"Кога Барса е печелил, без да го е заслужавал? Даже многократно се е случвало обратното - другият отбор да печели мач, който ние сме заслужавали. Не мога да ви кажа, защото не искам да правя услуга на Анчелоти. Роналд е сигурен титуляр и е страхотно да се види как той подобри играта си с топка", завърши Шави.