Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт, считан за фаворит на предстоящите избори, представи собствения си план за развитие на клуба. Фонт заяви, че вижда в центъра на проекта Шави, който в момента е треньор на катарския клуб Ал Сад.

"Проведохме задълбочен анализ и стигнахме до извода, че в дългосрочна перспектива централен човек трябва да стане Шави, отчитайки неговите мениджърски способности, лидерски качества, знания в областта на футбола. Той е един от най-добрите играчи в историята на клуба. Шави може да построи истински отбор. При това Шави може да заема различни длъжности. Казахме му, че той трябва да играе важна роля в развитието на клуба в следващите 10 години. Възможно е той да бъде и генерален директор, и треньор на Барселона.

Може ли да остане в отбора Куман? Ако Шави счита, че Куман трябва да продължи, така и ще бъде. Те могат успешно да работят заедно", заяви Фонт, цитиран от Lesportiudecatalunya.cat.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.