Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес потвърди, че крилото Усман Дембеле ще се завърне от контузия в събота срещу Бетис в Ла Лига. Френският нападател, ключов играч за каталунците през този сезон, отсъства от терените от януари насам с травма на бедрото.

Дембеле наскоро поднови тренировки, но не попадна в групата за мача с Райо Валекано в сряда, като срещата пропусна и датският защитник Андреас Кристенсен. „В събота той се завръща, не се притеснявайте, в перфектно състояние е, Андреас също ще бъде на линия в събота“, каза Шави на днешната си пресконференция. Барса бе засегната от контузии през тази година, като полузащитниците Педри и Френки де Йонг също бяха в лазарета, преди да направят завръщането си в стартовия състав при успеха над Атлетико Мадрид с 1:0 в неделя.

„Блаугранас“ запазиха 23-та си суха мрежа през кампанията при победата над „дюшекчиите“, която ги остави на 11 точки пред втория Реал Мадрид, осем кръга преди края. Вратарят Марк-Андре тер Стеген се отчете с няколко страхотни намеси и Шави не спести похвалите си към германския страж. „Той е перфекционист, мисля, че работи усилено. Знаеше, че трябва да се подобри и го направи, тази година е на невероятно ниво. Мисля, че е най-добрият вратар в света и пасва отлично на нашата игра“, добави наставникът на каталунците.