Шави Ернандес заяви, че Матайс де Лихт и Френки де Йонг разполагат с ДНК-то на Барселона и биха паснали идеално в отбора на Ернесто Валверде.

„На мен двамата ми харесват много. Те са много добри футболисти, които биха паснали перфектно в отбора на Барселона. Не губят топката, умеят да играят много добре с нея. Имат ДНК-то на Барселона, но причината за това е, че са се развили в Аякс, който винаги е разполагал с много добра школа за нас. Освен това двамата са и много млади“, коментира Шави в интервю за „Marca“.

“Какво повече мога да кажа за Лео Меси? Той е извънземен. Залужава да спечели „Златната топка“ всяка една година“, добави бившият капитан на Барселона.

„Артур е страхотно попълнение за Барселона. Това момче не губи топката от контрол“, продължи легендата на каталунците.

„Ерата на Меси не е приключила. Без него Барселона бе спечелил само веднъж трофея от Шампионската лига, а вече има пет трофея. Епохата на Меси не е лоша, но Реал Мадрид продължава да следва своята история. Преди да дойде Кристиано Роналдо в Мадрид, Реал имаше девет трофея в Шампионска лига. Меси обаче е този, който промени историята на Барселона. Двамата с Кристиано монополизираха футбола през последните 15 години“, каза още Шави Ернандес.