Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, нямаше как да не бъде доволен от победата над Кадис с 2:0. Каталунците взеха ценните три точки след попадения на Сержи Роберто и Роберт Левандовски в края на първото полувреме.

„Преди почивката играхме много добре. След това се поотпуснахме, което е нормално. Имаме много мачове и сме доста уморени. Но важното е, че победихме и не допуснахме гол“, заяви Шави след успеха.

25 снимки

„Сержи Роберто е способен да действа на различни позиции и това е прекрасно за всеки треньор. Тези, които не играят често, се представиха отлично. Ерик Гарсия се справи на много високо ниво“, каза още наставникът на каталунците.

Барселона има само 7 допуснати гола от старта на сезона в Ла Лига. Това е рекорд след 22-ия кръг. Досега най-доброто постижение след 22 изиграни мача в елита на испанския футбол беше 9 инкасирани попадения и се държеше именно от каталунците през сезон 1986/1987, както още от Депортиво Ла Коруня през сезон 1993/1994 и Атлетико Мадрид през сезон 2017/2018.