Наставникът на Барселона – Шави Ернандес, не успя да сдържи нервите си след загубата от Кадис в Ла Лига с 0:1. Борещият се за оцеляване тим надделя на „Камп Ноу”, като по този начин удари по амбициите на „каталунците” за титлата.

„Каталунците” остават втори във временното класиране в Ла Лига с 60 точки, но толкова имат също Севиля и Атлетико Мадрид, а от по-задна позиция за място в Шампионска лига дебнат Бетис с 57 пункта и Реал Сосиедад с 55.

„Бесен съм! Пропуснахме отлична възможност, златна възможност да изпреварим другите претенденти за местата, даващи право на участие в Шампионска лига и се сбогувахме с надеждите за титлата. Ядосан съм”, не скри разочарованието си Шави след мача.

“Трябва да играем с повече решителност. Трябва да правим повече. Аз нося най-голямата отговорност, но съм ядосан, защото играем за място в Шампионска лига. Трябваше да покажем повече ентусиазъм. Подобряваме нещата, но искаме повече, трябва да се борим за титли и трофеи. Всички трябва да се подобрим. Трябва да се погледнем в очите и да се попитаме къде бе желанието за победа днес? Отбор като нашия не може да губи от Кадис. У дома трябва да показваме повече желание и характер”, каза още Шави Ернандес.