Усман Дембеле може да постигне много в Барселона, ако покаже повече постоянство в играта си, категоричен е наставникът на каталунците Шави Ернандес. Нападателят вкара гол и асистира за останалите три при победата с 4:0 срещу Атлетик Билбао през уикенда.

Френският национал отбеляза първото попадение в 12-ата минута, след което подаде за голове на Серхи Роберто, Роберт Левандовски и Феран Торес.

Дембеле бе привлечен от Борусия Дортмунд през 2017 за сумата от 105 милиона евро, но многобройни контузии не му позволиха да покаже таланта си на "Камп Ноу". Неговият договор изтече в края на миналия сезон и той подписа за още две години през месец юли.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

"Футболът е игра на бързи решения и или си прав, или не си. Усман нямаше грешка. Той знае как да играе футбол", заяви Шави на пресконференция след мача.

"Той е чудесно крило, когато играе близо до тъчлинията. Понякога се представя забележително и понякога не го прави, а в този мач видяхме по-добрата му страна. Иска ми се да бъде малко по-постоянен и точно заради това настоявах да подпишем нов договор с него. Знам, че Усман е способен да прави често такива мачове".

Барселона приема Байерн Мюнхен в Шампионската лига в сряда, след което ще гостува на Валенсия в Ла Лига в събота.