Испанският шампион Реал Мадрид падна у дома с 0:1 от дебютанта Кадис в двубой от шестия кръг на Ла Лига. Чоко Лосано вкара единствения гол в 16-ата минута.

“Белите” проспаха първото полувреме на “Алфредо ди Стефано”, а след почивката натискът им не даде резултат, като веднъж и гредата им попречи да вкарат. Това беше първо поражение за Реал в тренировъчната база, в която играят от месец юни насам.

Тимът от Андалусия започна със самочувствие. След по-малко от две минути игра Серхио Рамос изби пред голлинията, след като Тони Кроос подари топката на Алваро Негредо. Нападателят стреля в обратния ъгъл, матира Тибо Куртоа, но капитанът на “лос бланкос” се хвърли на шпагат и спаси своите. 

Мадридският тим не влезе добре в срещата и рядко атакуваше. В 14-ата минута Негредо изстреля топката по превъзходен начин, но Куртоа протегна ръка и направи майсторско спасяване. В 16-ата “жълтата подводница” заслужено откри резултата. Негредо свали кълбото за Лосано, който беше изпреварил Рамос, за да реализира за 1:0.

Момчетата на Зидан привидно вдигнаха оборотите, но и това не донесе заплахи пред вратата на гостите. В 30-ата новакът направи страхотна топка с една изритана топка. Лосано се устреми напред, стигна наказателното поле и реши да стреля - направи го неубедително и Куртоа изби. В 38-ата испанският шампион създаде първо добро положение. След корнер Рафаел Варан стреля от седем метра с глава и насочи встрани от гредата, но доста опасно. В 43-ата Куртоа направи голяма грешка в опит да улови наглед лесна центрирана топка. Чоко Лосано обаче не беше подготвен, а вратата беше празна.

"Белите" тръгнаха напред и натиснаха. Гостите обаче се бранеха подредено и без паника. Четвърт час преди края Зидан извади Кроос и пусна Лука Йович. Две минути по-късно сръбският нападател прати топката в мрежата, но при явна засада на асистиращия Бензема. В 81-ата Карим разтресе напречената греда след мощен удар от 20 метра. Натискът на домакините се изразяваше най-често в центрирания, които рядко стигаха до адресат.


С успеха Кадис се изравни по точки с Реал Мадрид. Двата тима са първи и втори в класирането.