Бившият европейски и световен шампион с отбора на Испания Шаби Алонсо сложи край на спекулациите, че от лятото ще поеме германския Борусия Мьонхенгладбах, след като днес поднови договора си с Реал Сосиедад.

Смяташе се, че 39-годишният Алонсо ще замени Марко Розе след края на сезона в Бундеслигата, както пишеха Билд и Шпорт Билд през миналата седмица.

Но днес Алонсо сложи подпис под нов договор до юни 2022-а година начело на Реал Сосиедад Б, който играе в третото ниво на испанския футбол.

"Искам да продължа развитието на този проект. Имам добро разбиране за моята философия от клубното ръководство за работата, която върша тук. И съм щастлив, че ми позволяват да продължа, заяви самият Алонсо.

Известен с периодите си като футболист в Реал Мадрид и Ливърпул, спечелил две европейски първенства с Испания (2008 и 2012) и едно Световно (през 2010), Алонсо има и три сезона в Байерн Мюнхен. 

Президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге винаги е казвал, че иска да види Алонсо един ден като треньор и вярва, че капацитетът му там ще бъде не по-малък от този на играч./БТА