Отборът на Севиля само за едно полувреме постигна категоричен и дори разгромен успех над гостуващия Райо Валекано в 34-ия кръг на Ла Лига. Андалусийци надиграха съперника си с 5:0 на „Рамон Санчес Писхуан” и продължават преследването на 4-ото място в испанския елит.

Мачът като цяло мина под диктовката на Севиля и беше цяло чудо, че на почивката резултатът все още беше 0:0. Евер Банега, Мунир Ел Хадади и Франко Васкес имаха повече от чудесни възможности да се разпишат, от които не съумяха да се възползват.

За сметка на това след паузата всичко започна да си идва на мястото. Головият блицкриг стартира от Куинси Промес в 55-ата минута. Холандецът отправи добър шут от границата на наказателното поле, което доведе до намеса на вратаря Алберто Гарсия. Отскочилата топка се върна отново към Промес, който с воле от 12 метра я заби под гредата – 1:0.

Две минути по-късно Пабло Сарабия получи по десния фланг и центрира към далечната греда, където Мунир Ел Хадади беше оставен абсолютно сам. Нападателят овладя и с лекота порази вратата от 6-7 метра – 2:0.

В 62-ата минута Мунир заби втория си гол при контраатака. Уисам Бен Йедер беше изведен фронтално срещу вратаря и Алберто Гарсия отрази. Топката попадна у Мунир, който я прати в мрежата – 3:0.

В 69-ата Мунир най-сетне успя да асистира на Бен Йедер, за да може и французинът да прибави името си сред голмайсторите – 4:0.

Четири минути преди края на редовното време 18-годишният Браян Хил  оформи крайния резултат – 5:0.

Във временното класиране Севиля излезе на 4-а позиция с 55 точки, на една пред Хетафе, който е пети преди изиграването на своя мач от кръга, който е срещу третия Реал Мадрид (64).

Райо Валекано е последен в класирането с 28 точки, на цели седем зад Валядолид, който е първият над чертата в Ла Лига.