Севиля отнесе трети пореден шамар в Примера дивисион само в първите четири кръга. Доста неочаквано андалусийците преклониха глави у дома срещу Хетафе, който пък на свой ред прави мечтан старт на сезона. 

Гостите от Мадрид си тръгнаха с успеха 2:0 и гледат дори към подножието на върха. Герой за тях беше Анхел Родригес, който реализира и двете попадения, при това още преди почивката. 

Хетафе откри резултата още в 3-та минута. Тогава Хорхе Молина преряза защитата на съперника с великолепен пас и изведе Анхел сам срещу вратаря. Ветеранът пусна хладнокръвно топката покрай него и направи 1:0. 

Севиля тръгна да търси изравняването, но нямаше късмет да го стори. В 17-та минута Пабло Сарабия се озова на чиста позиция, но изстрелът му мина на сантиметри от целта. Малко след това и Нолито получи възможност да изравни, но ударът му до лявата греда беше избит от вратаря. 

Андалусийците все пак вкараха топката в мрежата в 31-та минута, а автор на попадението беше Нолито. Но реферите прегледаха ситуацията на VAR и прецениха, че има засада и равенството не беше възстановено. 

А само седем минути след това Хетафе стигна и до втори гол, за да залее с още по-леден душ домакините. Тогава отново Анхел беше автор на попадението и смълча трибуните на "Санчес Писхуан". 

До почивката Нолито изпусна да намали за Севиля, а точно преди почивката Анхел изпусна да оформи хеттрика си. Така почивката дойде при два гола аванс за гостите. 

След почивката андалусийците тръгнаха смело напред в търсене на обрат, но пропуските се редуваха един след друг. Висам Бен Йедер и Фран Васкес направиха невероятни пропуски и в крайна сметка нов гол така и не падна. 

Така Хетафе събра 7 точки в горната част на таблицата. Севиля пък е с три по-малко и е в долната половина, но успокоението за андалусийците е, че първенството тепърва едва започва.