Севиля и Ла Лига са поискали от Испанската футболна федерация да отложи мача на андалуския отбор с Барселона, който по програма е насрочен за 11 септември, разкриха от клуба.

Те направиха този ход, след като Арбитражният спортен съд отхвърли искането на Ла Лига да се спре удължаването на периода за квалификационните мачове за световно първенство на южноамериканските отбори. Удължаването с 2 дни бе разрешено от ФИФА с цел да се изиграят мачове на националните отбори, които бяха отложени през март заради пандемията от COVID-19.

Така периодът за мачовете в Южна Америка ще приключи на 10 септември и много европейски клубове имат мачове в първенствата си 24 часа по-късно.

"Комитетът по състезанията ще се събере през седмицата, за да разгледа молбата. Тя идва в резултата на отказа на Арбитражния спортен съд да промени календара на южноамериканските отбори", са казва в съобщението на Севиля.

Проблем се задава и през октомври, когато пак ще има квалификации в Южна Америка, които ще са за по-дълъг период от предвиденото.