Отборът на Севиля се оказа поне временно начело в класирането на Примера дивисион, след като надигра трудно у дома с 2:1 Селта  Виго в 8-ия кръг. Макар че гостите пристигнаха в серия от 4 поредни мача без победа, те определено накараха андалусийци да се потрудят за успеха.

Всъщност първите голови шансове в мача бяха именно за Селта. В 13-ата минута вратарят Томаш Вацлик си заслужи аплаузите, след като по невероятен начин спаси тежкия шут на Пионе Систо. Пет минути по-късно Густаво Кабрал се измъкна в пеналта и нанесе изстрел, който мина над гредата на домакините.

Севиля реално отбеляза с първото си чисто положение. В 39-ата минута Хесус Навас стигна отдясно до едно безадресно центриране и на свой ред се справи много по-успешно. Опитният футболист насочи топката към точката на дузпата, където Пабло Сарабия долетя и с глава изпрати истински куршум в мрежата – 1:0.

В 58-ата минута Селта по много глупав начин остана с човек по-малко. Нестор Араухо и Андре Силва се счепкаха сериозно край тъчлинията за топката, а португалецът изблъска съперника в гръб. Реферът не даде сигнал за нарушение, а Араухо се засили и на свой ред му върна с откровено нарушение. То костваше на мексиканеца втори жълт и респективно червен картон.

Само три минути след този епизод Уисам Бен Йедер се разписа за 2:0 след асистенция на Сарабия.

Селта съживи интригата за последните минути, тъй като в 85-ата минута Софиан Буфал отбеляза изключителен самостоятелен гол. Той получи топката в центъра и директно тръгна към вратата, а тъй като никой не се опита да го атакува, шутира с десния крак от границата на дъгата. Топката описа красива траектория и влетя до левия стълб – 2:1.

Това обаче беше всичко, до което гостите се добраха. Така Селта остана на 10-о място с 10 пункта. Севиля е начело на класирането с 16, изпреварвайки с 1 Атлетико Мадрид, който спечели по-рано днес у дома срещу Бетис.

В друг мач от кръга Еспаньол победи Виляреал с 3:1. Резултатът изстреля каталунците на 5-о място във временното класиране с 14 точки, докато Виляреал е 15-и с 8 пункта.