Отборът на Севиля се е свързал с бившия наставник на Тотнъм и Пари Сен Жермен Маурисио Почетино, след като „андалусийци“ записаха най-лошия си старт на сезона в Ла Лига под ръководството на Жулен Лопетеги. Тимът спечели само една точка в първите си четири мача тази кампания.

Равенството срещу Валядолид беше последвано от пораженията като гост на Осасуна и Алмерия. След това Севиля беше победен с 3:0 у дома от Барселона. Сега те са изправени пред трудна серия от мачове срещу Еспаньол, Виляреал и Атлетико Мадрид. В Шампионската лига пък Севиля посреща Манчестър Сити във вторник вечерта.

Сега „Estadio Deportivo“ твърди, че шефовете на клуба са се обърнали към Почетино с идеята да разберат дали той е склонен да се зъвърне в Испания, където преди години водеше отбора на Еспаньол.

Аржентинският тактик е без клуб в момента, след като беше уволнен от ПСЖ това лято. По-рано той отхвърли и предложението да поеме Атлетик Билбао. Намеренията на Почетино обаче е да си вземе почивка този сезон, преди да се върне към треньорството.

Спортният директор на Севиля – Мончи, ще прецени плюсовете и минусите на евентуално уволнение на Лопетеги, който има още две години до изтичане на договора му на „Рамон Санчес Писхуан“. В клуба също остават резервирани относно исканията за заплата на Почетино, която надхвърляше 8 милиона евро годишно в ПСЖ.