Вторият в испанския елит Севиля посреща третия Бетис на своя „Рамон Санчес Писхуан“ днес от 17:15 часа. Градското дерби на Севиля ще може да наблюдавате пряко по MAX Sport 4.

За първи път от години насам и двата отбора са съседи в класирането, и то в подножието на върха, въпреки сериозната точкова разлика с лидера Реал Мадрид. Севиля влиза в мача в ролята на лек фаворит, особено предвид факта, че през този сезон момчетата на Хулиен Лопетеги нямат загуба у дома – 9 победи и 3 равенства.

“Лос рохибланкос“ имаха тежко гостуване през седмицата на „Максимир“ в Загреб, загубено с 0:1. Все пак испанският тим продължи напред в любимата си Лига Европа заради аванса си от 3:1 в първия мач, именно на собствения си стадион. Наставникът Лопетеги няма да може да разчита на Сусо и новото попълнение Антони Марсиал, докато Диего Карлос е под въпрос, но вероятно ще може да вземе участие в двубоя.

Бетис също имаше премеждия във втория по сила европейски клубен турнир. „Лос вердибланкос“ буквално оцеляха в сетния миг, завършвайки при резултат 0:0 на своя „Бенито Вийямарин“ срещу руския Зенит. Петербургци отбелязаха в края на редовното време, но попадението бе отменено и по този начин, с успеха си с 3:2 от първия мач, „зелено-белите“ продължиха напред в състезанието.

Мануел Пелегрини със сигурност няма да може да разчита на наказания Хуанми, а с травми са Мартин Монтоя и Виктор Камараса.

Двата андалуски тима със сигурност ще запазят позициите си в тройката независимо как завършат помежду си, но борбата за престиж в такова градско дерби ще направи битката на терена повече от оспорвана.