Треньорът на Барселона Кике Сетиен говори преди двубоят срещу Леганес в Ла Лига. Испанският специалист сподели, че все още трябва да бъде предпазлив от минутите на терена на Луис Суарес. Уругваецът игра повече от половин час при победата над Майорка с 4:0 в първия кръг след подновяването на Ла Лига.

„Гризман е безспорен. Той е страхотен футболист и ще продължим да разчитаме на него. Важен е за отбора и клуба, водеща фигура е. Но има и други играчи, които трябва да използваме“, заяви Сетиен.

Испанският специалист отговори на въпрос и за Лионел Меси, който в 12 поредни сезона вкарва минимум 20 гола.

„Не трябва да оценявате само впечатляващите му данни при головете, но и останалият му принос – асистенциите. Преди дни Лео отново даде два ключови паса. Помага ни да печелим много точки. Мисля, че има над 700 гола и затова е най-добрият в света“, добави още той.

„Не знам до каква степен ще ни повлияе играта пред празни трибуни. Трябва да се адаптираме. Не съм решил дали Луис Суарес ще започне сред титулярите. Това е опция пред нас. Ще видим. Може да стартира, както и да се включи от пейката. Необходимо е да бъдем предпазливи. Нормално е след тежка травма да има опасност от мускулни проблеми“, каза испанецът.