Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос е готов да се завърне в игра след контузия, съобщи старши треньорът на испанския гранд Зинедин Зидан.

Рамос пропусна последните девет мача на тима във всички турнири заради травма, но от днес се включи на пълни обороти в заниманията със съотборниците си и ще бъде на разположение още за утрешната среща от Ла Лига срещу Осасуна.

"Той тренира с нас, което значи, че може да играе. Ще преценим, когато определяме състава за утре, но той е здрав и готов", каза Зидан.

Испанският шампионат е изключително интересен през този сезон, като пет кръга преди края четири отбора имат реални шансове за титлата.

Атлетико Мадрид е лидер със 73 точки, с 2 точки повече от Реал Мадрид и Барселона и с 3 повече от Севиля.

"Ла Лига винаги е много трудно състезание и това ще бъде така и през този сезон до края. Искаме да спечелим титлата, знаем, че ще бъде трудно, но ще дадем всичко от себе си в оставащите мачове", каза Зидан.

"Има достатъчно срещи, имахме някои кадрови проблеми, но по време на сезона се случват най-различни неща. Най-важното е, че сме настроени за битка и ще се борим до края", каза още френският спец.

Той потвърди, че за гостуването на Осасуна няма да може да разчита на бранителите Ферлан Менди и Дани Карвахал, както и на полузащитниците Федерико Валверде и Лукас Васкес.