Серхи Роберто призна, че желанието му е да играе в Барселона до края на кариерата си, както Андрес Иниеста и Лионел Меси.

Само преди няколко дни той поднови своя договор с каталунците до 2022 година, а освобождаващата клауза в него е на стойност 500 милиона евро.

„Винаги съм иска да остана тук, защото съм куле от много малък. Да, имаше интерес от други отбори, но аз се чувствам щастлив тук и съм радостен, че ще мога да играя за Барселона до 2022 година. Надявам се, че това няма да бъде последното ми подновяване на договора с клуба“, коментира Роберто.

„Моето желание е да играя тук до края на кариерата ми. Искам да следвам стъпките на Андрес Иниеста и Лео Меси. Аз съм все още млад. Имам дълъг път пред себе си. Струва ми много, за да се преборя за мястото ми в състава на Барселона“, добави той.

„За мен играчи като Иниеста, Меси, Шави, Пике, Пуйол и Бускетс са дали почти целия си живот за Барселона и те са пример за мен. Аз искам да следвам техния пример и да остана в отбора до края на живота си“, продължи юношата на каталунците.

„Имах много трудни моменти особено, когато бях част от втория отбор. Тогава трябваше да демонстрирам спокойствие и концентрация. Аз се намирах в най-големия отбор в света. Когато виждаш мечтата си толкова близо, става още по-трудно. В нито един момент не се отказаха и не престанах да се боря. В крайна сметка успях да пробия в първия отбор“, каза още Серхи Роберто.