Футболистът на Барселона Серхи Роберто заяви, че той и неговите съотборници са доволни от работата с Ернесто Валверде.

„Треньорите сами решават как ще процедират. През последните години те сами са взимали решение да си тръгнат от Барселона, след като са се задържали три или четири години начело на отбора, защото има голям натиск. На всеки три дни има мачове и това е голям натиск. Ако не печелим титли, хората веднага започват да питат за други треньори. Ние сме много доволни от Валверде. Той поднови своя договор за още една година и всички сме много доволни, че той ще продължи още един сезон с нас. Това е много добър знак“, коментира Роберто.

Той е един от последните продукти на школата на Ла Масия, успял да се наложи в първия отбор на каталунците. 27-годишният футболист разкри, че като юноша е имало шанс да се озове в големия съперник на “блаугранас” - Реал Мадрид.

Възможността е била налице преди да бъде привлечен от Барса - в дните, в които още е бил част от Химнастик Тарагона. Серхи Роберто пристина в каталунската столица през 2006 година, когато бе на 14, а тогава и от Мадрид са били настоятелни кандидати за него.

“Когато играех при 15-годишните в Тарагона, директорът на академията на Мадрид влезе в контакт с клуба, заявявайки интерес. Дори ме поканиха на проби. Но няколко дни по-късно от Барса реагираха и пратиха факс. Реал никога не ме е интересувал. Тогава отидох на кратки проби в Барселона, всичко мина добре и останах. Всичко останало бе на заден план. Още от дете поддържам Барса и въобще не се замислих”, каза още Серхи Роберто.