Челси е претърпял пълен провал в преговорите си в това да убеди треньора на Жирона – Мичел, да смени испанската сензация с английския тим. Бившият наставник на ПСЖ и Тотнъм – Маурисио Почетино, не убеждава в методите си по време на периода в западен Лондон и Челси заема място в средата на таблицата в Англия. Именно заради това „сините“ искат да сменят курса на направление и са се огледали в Мичел.

Слабите резултати на „сините“ и липсата на градивност в играта на отбора форсираха залпа на феновете на Челси, които искат завръщане на Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж“, но шефовете на „сините“ са направили връзка с Мичел за потенциално назначение. 48-годишният специалист, който прави фурор с Жирона в Ла Лига, обаче е отклонил предложението с оглед цялата ситуация при каталунския клуб. Желанието на треньора, според британската преса, е да довърши контракта си с Жирона, който е до 2025-а година.

В допълнение на този факт – Манчестър Сити, който е главният тим в Сити Футбол Груп, следи развитието на Мичел, който евентуално да наследи Хосеп Гуардиола на „Етихад“.