Реал Мадрид е в криза. 13-кратният европейски клубен шампион винаги се е славел с желанието си да бележи голове, да играе атакуващо ида доминира над противника. В последните 10 дни обаче "белите" изживяват своята първа голяма криза от началото на сезона, записвайки две загуби - 0:3 от Севиля в Ла Лига и 0:1 от ЦСКА Москва в Шампионската лига, както и едно равенство - 0:0 с Атлетико Мадрид в шампионата. Тази сушава серия без гол стои на дневен ред на "Бернабеу".

Реал няма попадения вече 5 часа и 19 минути (319 минути).

Това е една от най-дългите сушави серии в историята на клуба.

Ето кои са най-дългите серии без гол за Реал в тяхната история:

496 минути (8 часа 26 минути)

Най-дългата серия на Реал Мадрид е в средата на 80-те - 1984/1985. В онзи отбор, който е воден от испанеца Луис Моловни, личат имената на Сантиляна, Бутрагеньо, Санчис и Валдано, а тепърва се заражда легендарната "Петорка на Бутре". Серията от пет мача без отбелязан гол приключва в полуфиналите в турнира за Купата на УЕФА срещу Интер, когато Реал губи първия мач с 0:2, но печели реванша с 3:0 и се класира за финала с два гола на Сантиляна и един на Мичел. "Белите" печелят Купата срещу Видеотон след две срещи и общ резултат 3:1.

409 минути

Тази серия е направена през сезон 2005/2006, когато Реал търпи треньорска рокада, когато Лопес Каро заменя бразилеца Вандерлей Люксембурго. Реал записва три нулеви равенства - срещу Валенсия, Бетис и Арсенал в Лондон за КЕШ. Това са мачочве, в които "лос галактикос", съставен от Роналдо, Робиньо, Баптиста, Зидан и Раул, не успява да намерят вратата на съперника.

390 минути

Третата най-дълга серия без гол е през сезон 1975/1976 г. Треньор тогава е Милан Милянич, а дългият период без голове позволява на Байерн Мюнхен да елиминира Реал в полуфиналите на КЕШ.

387 минути

Серията е от 1981/1982 г. Наставник е Вуядин Бошков, а Реал не успя да намери вратата в цели четири поредни мача - два в шампионата, два в турнира за Купата на Краля и един в Купата на УЕФА. Сушата коства титлата в Лигата, както и участието на тима в Европа. В отбора са имена като Карлос, Алонсо Гонзалес - Сантиляна, Хуанито и Ули Щилике.

374 минути

Серия без гол отново от 80-те - 1983/1984 г. Серията е прекъсната от великия Емилио Бутрагеньо в мач срещу Кадис. Реал на Ди Стефано е втори и не успява да вкара попадение в двубоите срещу Валенсия, Реал Сосиедад и Барселона В в реванш за Купата на краля, който е загубен с 0:2. 363 минути Серията е от сезон 2002/2003 г. Водени от Висенте Дел Боске, "белите" страдат от голова суша в два мача от лигата в два мача от лигата - срещу Реал Сосиедад и Барселона, и двата случая резултат е 0:0, както и загуба от Милан. Нападатели в отбора тогава са Фернандо Мориентес и Раул Гонзалес Бланко.

325 минути

Серията е от сезон 2006/2007 г. Последната най-дълга серия на тима е под ръководството на Фабио Капело с три мача без гол - суперизненадваща загуба от Рекреативо с 0:3, загуба от Депортиво Ла Коруня и 0:0 срещу Бетис. за Купата. Атаката е водена от Рууд ван Нистелрой, Хосе Антонио Рейес, Раул, Робино и Антонио Касано.