Манчестър Сити ще се раздели с нападателя Юлиан Алварес, който ще пристигне в Мадрид в неделя, за да подпише петгодишен договор с Атлетико Мадрид. Сделката, оценена на 81 милиона паунда, ще завърши трансфера на 24-годишния аржентинец и ще донесе значителна печалба на Сити, пише Daily Mail.

Атлетико Мадрид е договорил първоначална сума от 75 милиона евро (64 милиона паунда) за нападателя, като с добавянето на бонуси, свързани с представянето му, окончателната стойност на трансфера може да достигне до 95 милиона евро (81 милиона паунда).

Алварес, който премина в Манчестър Сити от Ривър Плейт преди две години и половина за 14 милиона паунда, беше важен играч за клуба, печелейки шест трофея, включително два титли от Висшата лига и една Шампионска лига. По време на престоя си в Сити, той също така спечели Копа Америка и Световното с националния отбор на Аржентина.

През сезона, Алварес вкара 36 гола и добави 18 асистенции в 103 мача за Манчестър Сити. Въпреки че английските шампиони се опитаха да го задържат, се предполага, че нападателят е мотивиран да увеличи игровото си време, което е основната причина за трансфера.

Атлетико Мадрид проявяваше сериозен интерес към Алварес още от началото на седмицата и обмисляха включването на Жоао Феликс в сделката, за да ускорят трансфера. Според Mail Sport, Феликс можеше да бъде предложен на Манчестър Сити под наем с опция за покупка.

Треньорът на Манчестър Сити, Пеп Гуардиола, потвърди, че клубът няма да бърза с инвестирането на средствата от продажбата. „Ще видим. Ако ни трябва нов играч, цената трябва да е приемлива, в противен случай няма смисъл“, коментира Гуардиола.