Отборите на Барселона и Манчестър Сити ще се срещнат в благотворителен сблъсък тази вечер от 22:30 часа. Приходите от срещата на "Камп Ноу" ще отидат за борбата с амиотрофичната латерална склероза. Рядко се случва топ клубовете да прекъсват сезона си за приятелски мач, но отборите на Хави Ернандес и Пеп Гуардиола се съгласиха да изиграят този мач с благородна цел.

Барселона победи Реал Сосиедад във втория кръг от Ла Лига с 4:1, докато Манчестър Сити се препъна срещу Нюкасъл, но успя да стигне до 3:3. Големият проблем за испанския тим е, че все още не може да регистрира новото си попълнение Жул Кунде.

Мачът бе организиран, в опит отборите да помогнат на изследвания за коварната болест, от която страда и бивш асистент на Гуардиола в Барселона. Двамата работиха заедно между 2007-2010 година.

За последно двата отбора се срещнаха през ноември 2016 година в двубой от груповата фаза на Шампионска лига, като победител тогава бе английският тим.

В този специален мач, в който Пеп Гуардиола ще се завърне на "Камп Ноу", всички приходи от билети ще бъдат дарени във фондация, бореща се с АЛС.