Футболистът на Атлетико Мадрид Саул Нигес заяви, че той никога няма да играе в Реал Мадрид. 23-годишният футболист не изключи възможността един ден да напусне Атлетико Мадрид.

„Трансфер в Реал? Това е невъзможно за мен. Нереално е дори да го помисля", сподели Саул в интервю за радио „Cadena SER“.

“Не знам какво ще се случи в бъдеще. Имам договор до 2026 г. с Атлетико. Аз съм доволен от всичко тук. Но във футбола нищо не трае вечно. И всичко зависи не само от мен“, добави халфът.

„Трябва също така да вземете предвид интересите на феновете, клуба, както и икономическата част. Ако предлагате някъде около 20 милиона евро, а тук получавате 5 милиона, тогава всичко е очевидно“, продължи той.

„Лъжа е, че съм играч на хубавите голове. Въпреки че за мен, всички те са красиви, разбира се. Срещу Реал Мадрид съм вкарвал три, но този с глава си беше обикновен. В този момент обаче той беше важен.”

„Израснахме, Чоло вече го каза. Изложени сме на критиките. Но все още не можем да се сравняваме с Реал и Барса.“

„Гризман и Диего Коста са страхотно дуо в атака и понякога разчитаме прекалено много на тях. Гризман работи в продължение на много години. Всеки път е по-добър и продължава в този дух. Да се сравнява с Лионел Меси и Кристиано Роналдо е нещо голямо, но Гризман е силен. Би трябвало той да е сериозен кандидат за Златната топка. Изненадан съм, че Гризман не беше включен в наградите на ФИФА и още повече за Облак. Сега той е на друго ниво.“

Саул сравни новия стадион „Уанда Метрополитано“ и стария, на който Атлетико Мадрид играеше до преди няколко месеца - „Висенте Калдерон“: „Извинете ме, ако някой се обиди, но предпочитам „Висенте Калдерон“ пред “Уанда Метрополитано”. Заради това, което сме преживели там, като например отпадането от Реал в Шампионската лига. Не вярвам някога да изпитам това отново. Може би начинът, по който е устроен стадионът - не достига същото послание до играчите. Звукът те превчемаше повече на “Калдерон”. Съперниците ми казват същото - че звукът не се забелязва толкова.“

„Изненадох се от решението на Тибо Куртоа да премине в Реал Мадрид. Не го очаквах.“

„От Барселона никога не са разговаряли с мен, въпреки че бяха близо до това да го сторят. Аз исках да остана тук и не се тревожа за това“, каза още Саул Нигес. 

Мадридските грандове искат да оставят Барса зад себе си

Реал Мадрид срещу Атлетико Мадрид: Една история с много пластове

Един от козовете на Атлетико Мадрид в 12 фрази

Любопитна закономерност разкриха в Испания преди мадридското дерби

Симеоне: Дербито на Мадрид е мач на характери, на личности

Отбраната на Атлети за дербито с Реал се заздравява

Лопетеги: Не живеем с предишните победи, така че няма да го правим и с предишните загуби

Марсело аут за дербито с Атлетико, пропуска и още два мача