Испанският гранд Реал Мадрид обяви официално чрез своя сайт, че договорът на Карло Анчелоти е удължен до 2026-а година. Бъдещето на опитния италианец бе обект на непрестанни спекулации последните месеци, но в крайна сметка Карлето и „лос меренгес“ са се разбрали да продължат своето сътрудничество.

Към Анчелоти имаше огромен интерес от националния отбор на Бразилия, който продължава да бъде без постоянен селекционер след раздялата с Тите. Към този момент Селесао е воден от временния човек на поста - Фернандо Динис.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

„Реал Мадрид и Карло Анчелоти се договориха да удължат договора на треньора до 30-и юни, 2026-а година. В петте си сезона при нас той спечели 10 купи – 2 пъти Шампионска лига, 2 Световни клубни първенства, 2 Европейски Суперкупи, 1 път Ла Лига, два пъти Копа дел Рей и веднъж Суперкупата на Испания.

Карло Анчелоти е единственият треньор, който е печелил четири пъти Шампионска лига и е единственият, който го е правил в историята на надпреварите. Той също така е първият треньор, който печели титлите в Италия, Англия, Франция, Германия и Испания“, се пише в комюникето на Реал Мадрид.