Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес загуби обжалването си срещу тригодишното наказание от ФИФА за неприемливо поведение, разкриха от Международната централа.

Припомняме, че Рубиалес се оттегли от поста си миналия септември, след като целуна по устните футболистката на Испания Джени Ермосо по време на церемонията по награждаване след финала на Световното първенство за жени. Испанките ликуваха след победата си над Англия с 1:0 на 20 август.

Дисциплинарните съдии на ФИФА казаха в решението си през октомври, че Рубиалес целунал Ермосо и се хванал за чатала в знак на триумф, докато седял близо до Кралица Летисия от Испания. „ФИФА повтаря абсолютната си отдаденост към уважението и предпазването на интегритета на всички хора, и гарантирането, че основните принципи на поведение са спазени“, се казва в изявлението на Международната футболна федерация.

Решението по обжалването на ФИФА идва ден, след като разследващ съдия в Мадрид заяви, че Рубиалес трябва да бъде съден по обвинения в сексуално посегателство и принуда срещу Ермосо. Той отрече да е виновен. В добавка, съдията каза още, че бившият селекционер на женския национален отбор на Испания Хорхе Вилда и две лица от федерацията трябва да се изправят пред съда заради това, че са притискали Ермосо да защитава Рубиалес.