Бившият вече президент на Испанската футболна федерация - Луис Рубиалес, обвини Джени Ермосо в лъжа. Той е категоричен, че испанската националка не казва истината за историята с целувката, довела до чутовен скандал и неговата оставка.
 
Освен това прокурорите обвиниха Рубиалес в сексуално насилие и принуда. На 15 септември той дава показания в продължение на 45 минути по това дело, а El Español се добра до казаното от него в онзи ден.
 
„Тя много добре знае, че не казва истината. На церемонията по награждаването прегърнах играчите и треньора. Тя дойде при мен за прегръдка. Прегърнахме се, тя ме повдигна от радост и аз трябваше да оложа доста усилия, за да не падна. През цялото това разговаряхме и аз я окуражих за дузпата, която пропусна. Казах й, че без нея нямаше да спечелим това световно първенство. Тя ми благодари и тогава я попитах дали може да я целуна. Тя ми позволи, затова го направих“, каза Рубиалес.
 
По време на разпита бившият президент беше попитан защо е хванал Ермосо за главата щом тя се е съгласила на целувката.
 
„Ами от радост. След две-три минути всички ме подхванаха и ме вдигнаха във въздуха. Трябваше ли в този момент да кажа, че не трябва да ме докосват по дупето, коленете или раменете. Спечелихме световното първенство и имаше огромна еуфория, радостта беше неописуема. Това са емоции като след печалба от лотарията или края на война“, каза още Рубиалес.