Бившият президент на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес разясни своята версия за прословутата целувка с испанската националка Дженифър Ермосо след финала на световното първенство за жени.

"Сексуалният насилник не задава въпроси. Нямаше сексуален контекст. Тя ми каза, че всичко е наред, но после промени мнението си. Нямаше агресия. Самата Дженифър веднага излезе с опровержение, но след това промени версията си. Не се съмнявате в нейните думи, но в моите се съмнявате? Защото съм мъж ли? Искат да ограничат свободата на мисълта. Никой не може да докаже, че е била под натиск. Можете да говорите каквото искате, но испанското правосъдие се основава на доказателства“, каза Рубиалес, цитиран от испанското онлайн издание Marca.

Припомняме, че по-рано испанската прокуратура издаде заповед за арест на Луис Рубиалес. Заповедта беше издадена, след като помещенията на федерацията бяха претърсени във връзка с договор със Саудитска Арабия, който включваше прехвърлянето на правата за домакинство на Суперкупата на Испания на тази страна. Подчертано е, че при сключването на тази сделка има признаци на корупция и пране на пари. Имайте предвид, че според споразумението със Саудитска Арабия Кралската испанска футболна федерация печели 40 милиона евро всяка година. Освен това прокурорите поискаха 2,5 години затвор за Рубиалес за целувка с футболистката от испанския национален отбор Дженифър Ермосо. По-късно Рубиалес беше задържан от органите на реда на летището в Испания, а по-късно бе освободен./БТА