Кристиано Роналдо продължава да измуява с бързината, с която се възстановява от тежки травми. Въпреки че напусна финала на Европейското първенство на 10 юли със сериозно разтегната връзка на коляното и се очакваше да е поне два месеца и половина извън терена, той вече е почти напълно готов за игра и ще се върне още до края на месеца. 

Според лекарския щаб на Реал Мадрид, още за втория кръг от новия сезон на Примера дивисион той ще бъде готов за битка. На 27 август "белите" домакинстват на Селта, а в тази среща португалската звезда ще е напълно готов да изкара 90 пълноценни минути на терена. 

Самият той е поискал да е на линия за старта на първенството. В първия кръг мадридчани гостуват на Реал Сосиедад на "Аноета", но медицинският щаб го е убедил, че не си заслужава да поема такъв риск и е най-добре да бъде запазен за следващия уикенд, когато контузията му ще е само лош спомен. 

За да е готов толкова по-рано, Роналдо тренира по два пъти на ден в рамките на няколко часа. Това се случва и на базата на Реал, и в собствения му дом. Той винаги е изумявал лекарите с бързината, с която се възстановява от травмите и това е поредното доказателство за уникалното му тяло.