Роналдо Назарио, който е собственик и президент на Реал Валядолид, анализира ситуацията в клуба след изпадането на клуба в Сегунда Дивисион. Бразилецът говори за бъдещите му планове с отбора и даде ясно да се разбере, че няма да напусне клуба.

„Валядолид се намира в стабилно финансово състояние. Отдел „продажби“ работи на много добро ниво и аз няма да напускам отбора, докато не оставя това, което искам тук“, каза славният №9 от близкото минало.

„Направихме много грешки. Основната – 20 загуби в лигата. Получените голове в края на срещите. Пропуснахме да вземем доста точки, които можеха да ни помогнат в борбата за оцеляване“, обясни още той.

„Много сме тъжни, но същевременно сме уверени, че бързо може да се върнем в Примера дивисион. Благодаря на феновете, които ни подкрепяха пламенно във всеки един двубой. Директорите Песолано и Фран Санчес ще продължат работа при нас, тъй като са ключови фигури. Не можем да правим планове за селекция, докато не разберем с какъв бюджет ще разполагаме накрая“, каза още Роналдо.

Реал Валядолид финишира на 18-ото място през този сезон в Ла Лига и стана последният изпадащ отбор от елита на Испания.