Реал Мадрид спечели с 3:0 гостуването на Кадис  в мач от 14-тия кръг на Ла Лига. Два гола вкара Родриго (14, 64) , разписа се и Джуд Белингам (74), който се завърна в игра след травма в рамото. Победата качи Реал Мадрид на върха в Ла Лига, с точка аванс пред Жирона, който обаче е с мач по-малко. Утре тимът на Мичел приема Атлетик Билбао и може да си върне първото място в класирането. 

Кадис Реал Мадрид статистика

източник: sofascore.com

Очаквано тимът на Реал Мадрид влезе по-активно в мача и можеше да поведе още в 3-ата минута след рикошет, но Ледесма внимаваше и улови топката. Домакините отговориха с хубав удар на Хави Ернандес пет минути по-късно, който обаче излезе в аут. Съотборникът му Крис Рамос бе още по-близо до гола в 11-ата минута, когато надскочи "бялата" отбрана, но стреля покрай вратата. 120 секунди по-късно и пред Наваро се откри добра възможност, но неговият удар с глава не затрудни Лунин.   

В 14-ата минута обаче Родриго смълча трибуните с фантастичен гол. От 15 метра бразилецът прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Ледесма за 0:1. Родриго бе в резервите, но се наложи да излезе титуляр заради стомашни проблеми на Браим Диас по време на загрявката.

Завърналият се в състава след триседмично отсъствие Джуд Белингам пропусна отблизо да удвои в 37-ата минута. Две минути по-късно Рожер отправи страховит удар от дистанция, но стражът на Реал плонжира и изби. Секунди преди почивката отново Рожер опита изстрел от границиата на наказателното поле, като този път не се наложи Лунин да се намесва. 

Гостите пропиляха "златен" шанс за втори гол в 54-ата минута. Страхотен пробив на Белингам завърши с майсторско подаване зад отбраната към Родриго, който можеше да вкара или да подаде към Хоселу. Бразилецът обаче бутна топката покрай вратаря Ледесма и тя излезе в аут. 

В 64-ата минута Феде Валверде пресече едно подаване пред собственото наказателно поле и постави началото на контратака, която бе завършена елегантно от Родриго за 0:2.

"Кралете" продължиха да държат инициативата и само малшансът попречи на Лука Модрич да отбележи в 73-ата минута. Хърватинът шутира силно, но топката срещна дясната греда на Ледесма.

Секунди по-късно обаче Реал Мадрид поведе с 3:0. Джуд Белингам се разписа с премерен шут по земя в далечния ъгъл, след като бе изведен от Родриго. Домакините изразиха претенции за нарушение на Тони Кроос в хода на атаката, но съдиите не сметнаха, че действията му са достатъчни за отмяна на попадението. 

До края домакините опитаха да върнат поне един гол, но вратарят на "лос бланкос" Лунин не позволи това да стане. 

FTКАДИС - РЕАЛ МАДРИД 0:3
 
0:1 Родриго (14)
0:2 Родриго (64)
0:3 Джуд Белингам (74)
 
КАДИС: Ледесма, Салдуа, Чуст, Х. Хименес, Ернандес, Наваро, Фернандес, Алкарас, Пирес, Рамос, Рожер
 
РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Карвахал, Начо, Рюдигер, Менди, Кроос, Модрич, Валверде, Белингам, Родриго, Хоселу