Легендата на Баселона - Ривалдо разкритикува остро каталунците и в частност наставника - Ернесто Валверде за начина, по който загубиха снощния си 1/2-финал с 2:3 от Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа. До 81-ата минута те водеха в резултата с 2:1, но допуснаха късен обрат, който ги изхвърли от турнира.

“Барселона не могат да продължават да проспиват важните мачове. Това е тревожно. По начина, по който контролираха двубоя, трябваше много преди това да са го решили. Не може отборът изведнъж просто да се изключи в защита срещу такъв силен съперник, ръководен от треньор като Симеоне. Ел Чоло е ентусиазиран наставник - винаги крещи на играчите си и ги мотивира да дадат още малко от себе си. Може би това им липсва на Барселона в момента", започна бившият нападател.

"Със сигурност тази загуба не служи за нищо на Валверде. Тя ми напомни на миналите провали в Шампионската лига. Работата на Валверде е под въпрос. Има вероятност да бъде освободен преди края на сезона, защото клуб като Барселона не може да продължава да губи по такъв нехаен начин. Част от работата на треньора е да наблюдава какво не работи по време на мача и да оправи тези проблеми, както и да се увери, че играчите знаят какво не е наред. Ако обаче той седи и гледа пасивно как всичко рухва, опонентът получава шанса да промени начина си на игра и така да го изненада”, написа Ривалдо в обичайната си колонка за Betfair.