Ривалдо смята, че Филипе Коутиньо ще пасне на Барселона и ще триумфира.

„Коутиньо е много добър футболист и със сигурност, ако подпише с Барселона, ще успее лесно да се наложи там. Мисля, че има характеристиките, които са необходими един футболист да успее в Барселона“, сподели Ривалдо.

„Стилът на игра на Барселона ще му пасне добре. Феновете ще му дадат нужното време да се адаптира. Мисля, че той ще триумфира в Барселона“, добави легендата на каталунците. 

„Барселона бе остро критикуван, че плати 40 милиона евро за Паулиньо. Феновете и анализаторите се чудеха как отборът ще възстанови парите, които инвестира в привличането на 29-годишния футболист. Винаги съм казвал, че Паулиньо си върши много добре работата в средата на терена. Реалността е таква, че той винаги е играл добре във всички отбори, в които е бил, а и с националния отбор. Той умее да вкарва голове, да се ориентира чудесно на терена. Той е футболист, който идва от задно поле и отбелязва гол. Много помага на отбора“, продължи бразилецът.

„Марлон е добър и млад футболист. Има голямо бъдеще пред него и съм сигурен, че ще триумфира в Барселона. За да играеш в центъра на защитата в такъв отбор, се нуждаеш от определени качества. Обикновено един защитник изритва топката напред, но в Барселона това не е така. В Барселона трябва да можеш да задържаш топката, да подаваш, да я обработваш, да реагираш бързо. В Барселона критериите за един защитник са различни. Той трябва и да може да атакува добре. В Барселона един вратар трябва задължително да може да играе с крака, а какво остава за централен защитник. “

„Не мога да говоря много за Артур, защото не е футболист, който познавам в такава дълбочина. Знам, че е добър футболист с много качества, но не знам дали е футболист за нивото на Барселона“, каза още Ривалдо.

Коутиньо вече си избрал номер в Барселона

Мръсни номерца от Коутиньо форсирали трансфера му

Коутиньо не иска да играе повече за Ливърпул