Винченцо Монтела получи кредит на доверие от страна на ръководството на Севиля и ще остане начело на отбора поне до края на сезона.

Резултаите на отбора под ръководството на италианския специалист обаче не са никак положителни. Монтела има по-слаби показатели от тези на своя предшественик Едуардо Берисо.

Аржентинският специалист бе уволнен през декември, след като класира отбора за осминафиналите на Шампионската лига, гарантира продължаването на тима за Купата на Краля, а андалусийци заемаха пето място в класирането на Ла Лига след 17 изиграни кръга, като изоставаха само на пет точки от четвъртия Валенсия.

В момента Севиля е на седмо място в Примера дивисион без никакви шансове за класиране в зона Шампионска лига, като изостава на 18 точки от Валенсия. Не само това, но под съмнение е поставено дори участието на отбора в Лига Европа. Севиля няма право на повече грешки, ако иска да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Севиля при Берисо спечели 29 точки за 17 кръга, докато при Монтела отборът има едва 19 тички в 16 кръга.

Монтела успя да класира Севиля до финала за Купата на Краля, който бе загубен от Барселона и успя да елиминира Манчестър Юнайтед на осминафиналната фаза на Шампионската лига. След това андалусийци отпаднаха на четвъртфиналите от Байерн Мюнхен.

Монтела остава в Севиля, уволниха спортния директор