Светът на футбола не е само съперничество и гонене на резултат на всяка цена. Светът на футбола е и уважение, феърплей, мъжество и достойнство. Такъв и трябва да бъде. Тази красива страна на играта често намира отражение в най-големите фигури в Царя на спортовете, каквито несъмнено са наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан и халфът на Барселона Андрес Иниеста.

Просто Ел Класико! Реми, класа и съдийски грешки

Двамата се оказаха в центъра на вниманието малко след Ел Класико (2:2). Ключовият полузащитник на „блаугранас“ изигра последното си голямо дерби на Испания, тъй като в края на сезона напуска след 22 години на „Камп Ноу“. Този факт няма как да не развълнува. Бидейки достоен опонент през всичките години, Зидан отдаде необходимата почит на един джентълмен.  

След двубоя в каталунската столица, френският специалист спокойно изчака пет минути Иниеста да се прибере в тунела, за да го поздрави и прегърне. Този миг бе запечатан от бдителни фотографи и бе акцентирано на него в испанските медии като символ на чистото и лишено от ниски страсти съперничество.

Самият Зизу не забрави да изтъкне и след мача паметния миг за Иниеста: „Имаше един детайл в този мач, един футболист, който трябва адмирираме, защото той не е кой и да е. Да поздравим Иниеста и да му пожелаем късмет в бъдеще“.

Припомняме, че слуховете са, че Иниеста ще заиграе в Китай.