Испанският и европейски шампион Реал Мадрид може да се похвали с не една и две легенди през годините. В близкото минало обаче много малко от тях се пенсионираха на „Сантиаго Бернабеу“. Играчи като Икер Касийяс, Серхио Рамос и Пепе предпочетоха да продължат кариерата си другаде, вместо да спрат с активния футбол в испанската столица.

Журналистът на „Relevo“ - Родра П, твърди сега, че Карим Бензема ще прекъсне тази тенденция, след като е готов да се пенсионира в Реал Мадрид. Французинът, който спечели „Златната топка“ за 2022-а година, се радва на огромен успех в последно време. Тъй като настоящият му договор изтича в края на сезона, мнозина очакват Бензема да преподпише поне за още една година.

Това означава, че французинът ще продължи да играе за Реал Мадрид най-малко до 2024-а година. Но според информацията, нападателят вече се е регистрирал в Мадрид и е обработил документите си в Общинския съвет на испанската столица. Бензема трябваше да купи още една къща, за да може да започне процеса. Той го стори и си взе ново жилище в центъра на Мадрид. След като процесът окончателно приключи, той ще стане официално гражданин на испанската столица.

Това ще позволи на Бензема да гласува на изборите за кмет на Мадрид и да се възползва от гражданските услуги, предлагани от града. Изданието предполага, че желанието на нападателя да се регистрира като гражданин на Мадрид е ключов показател за желанието му да се пенсионира на „Сантиаго Бернабеу“ и да продължи живота си в града и след края на кариерата си.

Бившият футболист на Олимпик пристигна в испанската столица през 2009-а година. Оттогава той игра единствено за „Лос Бланкос“, като участва в повече от 600 мача за клуба.